Інгредієнти:
- 2—3 ст. ложки томата-пюре (або 1 кг спілих, помідорів),
- 2 ст. ложки борошна,
- 3 склянки підсоленої води,
- 1 ч. ложка цукру,
- 1 ч. ложка кориці,
- сіль.
Спосіб приготування:
- При готуванні соусу зі свіжих помідорів необхідно протерти їх крізь сито і варити до згущення, додавши щіпку солі.
- При використанні томата-пюре його треба розбавити водою (1—2 ст. ложки).
- Борошно розбавити 2 склянками холодної води, потім влити 1 склянку окропу, посолити щіпкою солі й довести до кипіння.
- Додати підготовлені томат-пюре, цукор і корицю.
- Варити соус на слабкому вогні, накривши посуд кришкою, приблизно півгодини, періодично помішуючи, щоб не пригорів.