X
    Категорії: Торти

Торт “Пташине молоко”

Інгредієнти для тіста:

  • 130 г масла,
  • 3 яйця,
  • 3 ч. ложки какао,
  • 1 склянка цукру,
  • 1 склянка борошна,
  • 1 ч. ложка соди.

Для начинки:

  • 2 склянки молока,
  • 3 ст. ложки манної крупи,
  • 1,5-2 лимони,
  • 300 г вершкового масла,
  • 1,5 склянки цукру.

Для глазурі:

  • 2 ст. ложки сметани,
  • 2 ч. ложки какао,
  • 2 ст. ложки цукру,
  • 20 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

  1. Розтерти 130 г масла, всипати склянку цукру і розмішати. Потім одне за одним убити туди яйце. Погасити оцтом повну чайну ложку соди, додати в суміш; невеликими порціями всипати склянку борошка. Розділити тісто на 2 частини, в одну – додати какао. На сковорідці, змащеній маслом і посипаній сухарями, випекти два коржі.
  2. Температура в духовці повинна бути близько 180 градусів С, випікати потрібно 30-35 хв. Охолодити. Кожен корж розділити на 2 частини.
  3. Приготування начинки: розтерти 300 г вершкового масла з 1,5 склянки цукру. Зварити манну кашу із 2 склянок молока і 3 ст. ложок крупи й охолодити. Натерти на дрібній тертці 1,5-2 лимони разом із шкіркою, додати в остиглу кашу. Туди ж покласти частинами масло, розтерте із цукром. Крем збити і поставити в холодильник на 20 хв.
  4. Цим кремом шаром у 2 см промастити почергово всі коржі. Верхній корж і боки торта залити теплим шоколадом.
  5. Приготування глазурі: кип’ятити, доки не загусне, суміш зі сметани, какао і цукру, потім додати шматок масла і знову скип’ятити до загуснення.