Інгредієнти для тіста:
- 130 г масла,
- 3 яйця,
- 3 ч. ложки какао,
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 1 ч. ложка соди.
Для начинки:
- 2 склянки молока,
- 3 ст. ложки манної крупи,
- 1,5-2 лимони,
- 300 г вершкового масла,
- 1,5 склянки цукру.
Для глазурі:
- 2 ст. ложки сметани,
- 2 ч. ложки какао,
- 2 ст. ложки цукру,
- 20 г вершкового масла.
Спосіб приготування:
- Розтерти 130 г масла, всипати склянку цукру і розмішати. Потім одне за одним убити туди яйце. Погасити оцтом повну чайну ложку соди, додати в суміш; невеликими порціями всипати склянку борошка. Розділити тісто на 2 частини, в одну – додати какао. На сковорідці, змащеній маслом і посипаній сухарями, випекти два коржі.
- Температура в духовці повинна бути близько 180 градусів С, випікати потрібно 30-35 хв. Охолодити. Кожен корж розділити на 2 частини.
- Приготування начинки: розтерти 300 г вершкового масла з 1,5 склянки цукру. Зварити манну кашу із 2 склянок молока і 3 ст. ложок крупи й охолодити. Натерти на дрібній тертці 1,5-2 лимони разом із шкіркою, додати в остиглу кашу. Туди ж покласти частинами масло, розтерте із цукром. Крем збити і поставити в холодильник на 20 хв.
- Цим кремом шаром у 2 см промастити почергово всі коржі. Верхній корж і боки торта залити теплим шоколадом.
- Приготування глазурі: кип’ятити, доки не загусне, суміш зі сметани, какао і цукру, потім додати шматок масла і знову скип’ятити до загуснення.