X

Тріска відварна під соусом хрін з майонезом

Інгредієнти:

  • 500—600 г риби,
  • 1 морква,
  • корінь петрушки і селери,
  • 2 лаврові листки,
  • 5 горошин духмяного перцю,
  • 200 г майонезу,
  • 75 г хрону,
  • 2 яйця,
  • сіль за смаком,

Спосіб приготування:

  1. Відварити тріску, Нарізану порційними шматками зі шкірою, але без хребетної кістки, у пряному відварі. Вийнятиготові шматки риби з відвару і викласти на блюдо. Охолодити. Натерти на дрібній тертці хрін, заправити його майонезом і шматки риби змастити рівним шаром. Прикрасити Кожен шматок риби долькою звареного круто яйця і скибочкою маринованих овочів (огірків, помідорів, моркви тощо). Гарнірувати листям зеленого салату або гілочками зеленої петрушки.
  2. Для цієї холодної закуски можна використовувати філе тріски, палтуса або морського окуня.
  3. Замість натертого хрону можна використовувати консервований. Але в цьому випадку його потрібно трохи віджати.