Інгредієнти:
- Кефір 1 скл.
- сіль щіпка
- сода щіпка
- яйця 3 шт.
- борошно 3-4 скл. (скільки візьме в себе тісто)
- чорниця
- цукор
Спосіб приготування:
- Кефір і яйця добре розмішати, додати туди соду, сіль і борошно, замісити круте тісто.
- Тісто накрити мискою і дати йому постояти близько 30 хвилин.
- Від тіста відрізати шматок, сформувати його у вигляді ковбаски, діаметром близько 2 см., від ковбаски відрізати шматочки, товщиною близько 1-1,5 см., кожен шматочок вмочати в борошно з двох сторін і розкатати в кружечки.
- На середину кожного кружка покласти по ½ ч.л. чорниці, змішаної з цукром, ретельно защепіть краї.
- Варити вареники в злегка підсоленій воді близько 10 хвилин після закипання.
- Перед подачею за бажанням можна посипати цукром, сметаною чи вершками, а можна полити розтопленим вершковим маслом.