X

Вареники з картоплею і сиром

Інгредієнти для начинки:

  • масло вершкове – 100г,
  • тертий сир – 250г,
  • цибуля ріпчаста – 4 середніх цибулини,
  • картопля – 10-12 бульб,
  • часник – до смаку.

Для тіста:

  • борошно – 6 склянок,
  • яйце – 3 шт.,
  • сіль – за смаком,
  • трохи води.

Спосіб приготування:

  1. Відваріть очищену картоплю, поки вона не стане дуже м’яка. Злийте воду і залиште картоплю в каструлі.
  2. Обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотого кольору і викладіть більшу частину цибулі до картоплі. Туди ж додайте тертий сир і потовчіть картоплю. Додайте за смаком сіль, перець і часник і знову перемішайте (можна використовувати міксер).
  3. У велику миску насипте борошно, зробіть в центрі поглиблення і покладіть туди сіль, злегка збиті яйця і близько 1 склянки води гарненько перемішайте, додайте ще води, якщо потрібно, і вимісіть еластичне гладке тісто. Покладіть тісто на посипану борошном поверхню і розкачайте його в тонкий пласт. Склянкою виріжте круглі коржі, на кожну з яких, покласти чайну ложку приготованого фаршу, краї тіста змастіть збитим сирим яйцем і защипами.
  4. Опустити вареники в киплячу підсолену воду і варити, поки вони не спливуть на поверхню. Готові вареники відкиньте на друшляк або сито, щоб стекла вода і подайте гарячими з вершковим або топленим маслом або зі сметаною.