Інгредієнти для начинки:
- масло вершкове – 100г,
- тертий сир – 250г,
- цибуля ріпчаста – 4 середніх цибулини,
- картопля – 10-12 бульб,
- часник – до смаку.
Для тіста:
- борошно – 6 склянок,
- яйце – 3 шт.,
- сіль – за смаком,
- трохи води.
Спосіб приготування:
- Відваріть очищену картоплю, поки вона не стане дуже м’яка. Злийте воду і залиште картоплю в каструлі.
- Обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотого кольору і викладіть більшу частину цибулі до картоплі. Туди ж додайте тертий сир і потовчіть картоплю. Додайте за смаком сіль, перець і часник і знову перемішайте (можна використовувати міксер).
- У велику миску насипте борошно, зробіть в центрі поглиблення і покладіть туди сіль, злегка збиті яйця і близько 1 склянки води гарненько перемішайте, додайте ще води, якщо потрібно, і вимісіть еластичне гладке тісто. Покладіть тісто на посипану борошном поверхню і розкачайте його в тонкий пласт. Склянкою виріжте круглі коржі, на кожну з яких, покласти чайну ложку приготованого фаршу, краї тіста змастіть збитим сирим яйцем і защипами.
- Опустити вареники в киплячу підсолену воду і варити, поки вони не спливуть на поверхню. Готові вареники відкиньте на друшляк або сито, щоб стекла вода і подайте гарячими з вершковим або топленим маслом або зі сметаною.