X

Вершково-грибний соус

Інгредієнти:

  • Шампіньйони – 300 г,
  • цибуля ріпчаста – 1 середня головка,
  • помідори-чері – 200 г,
  • вершки 35% – 100 мл,
  • часник – 2 зубчики,
  • оливкова олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Печериці нарізати скибочками або на четвертинки. Цибулю нарізати дрібним кубиком. Помідори нарізати на половинки або четвертинки.
  2. У сковороді розігріти оливкову олію і злегка обсмажити половинки зубчиків часнику. Часник забрати.
  3. Обсмажити до прозорості цибулю, додати гриби і випарувати сік що виділилася (це займе хвилин 5-7). Додати помідори, перемішати і смажити ще 5 хвилин. Залити вершками і на середньому вогні злегка випарити соус (хвилин 10-12). Соус готовий.
  4. Подавати можна з гречкою, рисом, макаронами, картоплею, відвареним м’ясом. Для подачі гарнір можна з соусом змішати і прогріти все разом хвилини 2 або викласти соус зверху на гарнір.