Інгредієнти:
- 1 кг яловичини,
- 50 г шпику,
- 1 морквина,
- 1 корінь петрушки,
- 1 цибулина,
- 1 склянка маринаду з прянощів,
- 0,5 ст. ложки борошна,
- 0,5 ст. ложки олії,
- 2 ст. ложки сметани,
- 2-3 сушені або свіжі боровики,
- сіль.
Спосіб приготування:
- Зі шматка яловичини (з задньої ноги) видалити верхні , загорнути його в серветку, відбити молотком, покласти в невелику вузьку глиняну миску або емальовану каструлю, посипати очищеними і нарізаними морквою, петрушкою, цибулею, залити охолодженим маринадом і в закритій каструлі маринувати протягом 1 доби. У цей час зрідка повертати м’ясо.
- Потім вийняти з маринаду м’ясо, натерти сіллю, обкласти його тонкими скибочками шпику або нашпигувати, покласти в каструлю, посипати овочами з маринаду, залити до половини гарячою водою, закрити каструлю і тушкувати.
- Перед тим як подати до столу, тушковане м’ясо нарізати скибочками завтовшки 1 см і красиво покласти на підігріте блюдо. У сік, що залишився від тушкування м’яса, покласти підсмажене на олії борошно і, помішуючи, трохи поварити його, процідити крізь сито (овочі можна протерти), Додати сіль, сметану, дрібно нарізані відварені, а потім підсмажені свіжі або сушені гриби, ще раз дати скипіти і залити м’ясо. Гриби можна тушкувати разом із м’ясом.
- До м’яса подають варені або тушковані овочі: моркву, картоплю, зелений горошок. Окремо подають зелений салат і приготовану гірчицю або хрін.