X

Заливна риба скибочками

Інгредієнти:

  • 1,5 кг риби,
  • по 1 шт. моркви, петрушки і цибулі ріпчастої,
  • 2 ст, ложки желатину,
  • 1 л бульйону рибного,
  • 2—3 яйця,
  • 10 горошків перцю,
  • 2 лаврові листки,
  • сіль за смаком,
  • пучок зелені петрушки.

Спосіб приготування:

  1. Зварити бульйон з овочів та спецій і в киплячий бульйон покласти очищену рибу.
  2. Дати закипіти на сильному вогні, потім зменшити вогонь і варити рибу до готовності, не даючи воді кипіти.
  3. Зварену рибу покласти в холодну підсолену воду і, коли охолоне, нарізати тонкими широкими шматками.
  4. Желатин залити 0,5 склянки холодного бульйону і поставити в тепле місце, щоб розійшовся.
  5. Бульйон з-під риби продовжувати випарювати доти, поки не залишиться 1 л рідини.
  6. З процідженого бульйону зняти жир і відразу ж змішати з розпущеним желатином.
  7. Добре розмішати і 1/3 усієї кількості вилити у великий емальований лист; на напівзастиглому желе розкласти скибочки риби, прикрасити кожен кружечком вареного яйця, кількома зеленими горошинами, зеленими гілочками петрушки і нарізаною у вигляді зірочок вареною морквою з рибного бульйону.
  8. Зверху залити залишком напівзастиглого рибного желе, дати добре охолонути, обрізати навколо кожної скибочки застигле желе, усі скибочки покласти «лускою» на вузьке довге блюдо.
  9. До риби подати майонез.