Інгредієнти:
- 1 задня ніжка телятини,
- 100 г олії для смаження,
- сіль за смаком,
- 1 банка гірчиці,
- 2 ст. ложки желатину,
- 1 склянка бульйону.
Для прикраси:
- 100 г зеленого салату,
- 2—3 відварні морквини,
- 4 яйця, зварені круто,
- 3—4 солоні огірочки,
- 2— 3 мочених яблука.
Спосіб приготування:
- Задню ніжку обмити, обсушити, змастити гірчицею і покласти на ніч у холодне місце; Ранком стерти гірчицю рушником, натерти ніжку сіллю, змастити олією. Покласти на лист, підлити води і поставити в добре нагріту духовку; смажити, часто поливаючи соком. Коли телятина зарумяниться, перевернути на інший бік. Смажити 1,5— 2 години на середньому вогні.
- Телятину охолодити, нарізати тонкими скибочками, покласти на блюдо. Краї блюда прикрасити нарізаними яйцями, морквою, зеленим салатом, віялами солоних огірочків, дольками мочених яблук. Телятину залити соком з-під телятини, змішаним з міцним бульйоном і розчиненим желатином.