X

Заливний паштет у формочках

Інгредієнти:

  • 500 г печінки,
  • 300 г свинячого несоленого сала,
  • 1 морквина,
  • 2 цибулини,
  • 2 лаврові листки,
  • 1 ч. ложка перцю чорного горошком,
  • 2 шматочки батона,
  • 1 склянка молока,
  • 150 г сиру швейцарського.

Для желе:

  • 4 склянки м’ясного бульйону,
  • 2 ст. ложки желатину.

Для прикраси:

  • 100 г зеленого салату,
  • 1 буряк червоний,
  • 2 корінці хрону,
  • 1 банка майонезу,
  • 2 ст. ложки цукру, сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Вимиту печінку, сало, очищену моркву, цибулю, спеції скласти в каструлю, влити 1,5 склянки води, посолити, накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні.
  2. Одну велику дрібно нарубану цибулину присмажити на олії до золотавого кольору і додати в каструлю.
  3. Коли випарується вода, а сало буде прозорим і морква м’якою, зняти каструлю з вогню, охолодити вміст, вийняти лавровий лист, а решту пропустити тричі крізь м’ясорубку, додавши намочений у молоці й віджатий хліб. Ложкою добре вибити, додати натертий сир, скачати із суміші тонку ковбасу і поставити на холод. З бульйону і желатину приготувати желе, розлити на дно формочок і охолодити до напівготовності.
  4. Застиглий паштет порізати на круглі шматочки, покласти в кожну формочку, залити зверху застиглим желе й охолодити до готовності.
  5. Перед тим як подати до столу, викласти холодець із формочок, розкласти на дощечці, покритій листям салату, а зверху прикрасити кожну тарталетку чайною ложкою суміші з вареного, натертого на дрібній тертці буряка, змішаного з тертим хроном, майонезом і цукром.