Інгредієнти:
- 2 склянки борошна,
- 10 яєць,
- 2,5 склянки цукру,
- 1 кг малини або полуниці,
- 3 склянки вершків,
- 1,5 склянки цукрової пудри,
- ванілін за смаком.
Спосіб приготування:
- Жовтки відділяють від білків. Білки ставлять на холод. Жовтки розтирають із цукром до білого в пишну масу. Білки збивають у круту піну. На розтерті жовтки висипають борошно, зверху кладуть збиті білки і все добре вимішують обережно згори донизу. У форму, змащену маслом і посипану борошном, викладають бісквітну масу, розрівнюють і ставлять у духовку на невеликий вогонь. Тримають бісквіт у духовці 1 годину.
- Ягоди за кілька годин до приготування (краще напередодні, на ніч) засипають цукровою пудрою і ставлять на холод, щоб вони просочилися цукром і дали сік. Застиглий бісквіт розрізають горизонтально, просочують ягідним соком, розведеним водою, пересипають ягодами і зверху прикрашають збитими з цукром і ваніліном вершками.