X

Бісквіт із малиною і збитими вершками

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна,
  • 10 яєць,
  • 2,5 склянки цукру,
  • 1 кг малини або полуниці,
  • 3 склянки вершків,
  • 1,5 склянки цукрової пудри,
  • ванілін за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Жовтки відділяють від білків. Білки ставлять на холод. Жовтки розтирають із цукром до білого в пишну масу. Білки збивають у круту піну. На розтерті жовтки висипають борошно, зверху кладуть збиті білки і все добре вимішують обережно згори донизу. У форму, змащену маслом і посипану борошном, викладають бісквітну масу, розрівнюють і ставлять у духовку на невеликий вогонь. Тримають бісквіт у духовці 1 годину.
  2. Ягоди за кілька годин до приготування (краще напередодні, на ніч) засипають цукровою пудрою і ставлять на холод, щоб вони просочилися цукром і дали сік. Застиглий бісквіт розрізають горизонтально, просочують ягідним соком, розведеним водою, пересипають ягодами і зверху прикрашають збитими з цукром і ваніліном вершками.