Інгредієнти:
- 5 шт. молодого буряка з бадиллям,
- 2 картоплини,
- 1/4 склянки квасолі,
- по 1 шт. моркви, кореня петрушки,
- 2 голівки цибулі-порею або ріпчастої цибулі,
- 200 г кабачків,
- 2 свіжі помідори або 2 ст. ложки томата-торе,
- 40 г жиру,
- 1 ст. ложка 3%-ного оцту,
- 1,5 л бульйону або води,
- сіль,
- спеції,
- цукор за смаком.
Спосіб приготування:
- Коріння, цибулю і кабачки нарізають скибочками, картоплю — великими кубиками або брусочками, листя і черешки бадилля розрізають на частини. Черешки бадилля буряка і квасолю попередньо відварюють, моркву і цибулю пасерують.
- У киплячий бульйон або воду кладуть пасеровані моркву і цибулю, листя бадилля, картоплю і варять до готовності. За 5—10 хв до закінчення варіння кладуть підготовлені черешки бадилля, помідори, нарізані дольками, кабачки, варену квасолю, сіль, спеції, оцет, цукор. Подають борщ зі сметаною і зеленню.