Інгредієнти:
- 600 г курки,
- 2 ст. ложки вершкового масла для смаження,
- 3 голівки ріпчастої цибулі,
- 2 ст. ложки вершкового масла для пасерування цибулі,
- 1 ст. ложка томата-пасти або 6 свіжих помідорів,
- 1 ч. ложка 5% ного оцту,
- 2 ст. ложки вина,
- 2 ч. ложки цукру,
- сіль і спеції за смаком.
Для гарніру:
- 0,75 склянки рису,
- 3 склянки бульйону,
- сіль за смаком,
- 1 ст. ложка вершкового масла для заправки.
Спосіб приготування:
- Ріпчасту цибулю чистять, миють, дрібно нарізають, кладуть на сковороду з розігрітим жиром і на помірному вогні, помішуючи, пасерують до розм’якшення.
- Випотрошену, зачищену, обпалену й обмиту курку рубають на шматочки вагою 40—45 г, солять, кладуть у сотейник з розігрітим жиром і, зрідка помішуючи, обсмажують до утворення рум’яної скоринки. Після цього вливають бульйон або воду, оцет, ледь розведену гарячою водою томат-пасту або протерті на бурячній тертці свіжі помідори й вино.
- Додають сіль, цукор, пасеровану цибулю, перець чорний мелений і лавровий лист. Сотейник накривають кришкою, ставлять у духовку або на край плити і при слабкому кипінні тушкують до готовності (ЗО—35 хв).
- Потім готують відварний рис. Подаючи до столу, на тарілки кладуть чахохбілі, гарнірують відварним рисом, поливають розігрітим вершковим маслом і посипають дрібно нарізаною зеленню кропу або петрушки.