Інгредієнти:
- 4 ст. борошна (по 250 мл),
- 1,3 ст. води (320 мл),
- 1 ст.ложка горілки,
- 1 яйце,
- 2 ст. л. рослинної олії,
- 0,5 ч. л. солі.
Начинка:
- 600 г м’яса,
- 250 г цибулі,
- 0,5 склянки води,
- 2 ст. л. сметани,
- сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Воду з сіллю і рослинним маслом довести до кипіння.
- Додати пів склянки борошна, вимісити ложкою, щоб було менше грудок. Остудити.
- Додати яйце, горілку, решту борошна і вимісити круте тісто. Покласти в холодильник на 1-3 години.
- М’ясо подрібнити у фарш, додати подрібнену цибулю і всі інші інгредієнти.
- Тісто розділити на невеликі шматочки (розміром як м’ячик для пінг-понгу), тонко-тонко розкачати, покласти ложку-півтори фаршу, злегка розмазати по тісту, скласти навпіл і обрізати край спеціальним ножем.
- Смажити у великій кількості розігрітого рослинного масла на середньому вогні до рум’яного кольору.