X

Чебуреки “Справжні”

Інгредієнти:

  • 4 ст. борошна (по 250 мл),
  • 1,3 ст. води (320 мл),
  • 1 ст.ложка горілки,
  • 1 яйце,
  • 2 ст. л. рослинної олії,
  • 0,5 ч. л. солі.

Начинка:

  • 600 г м’яса,
  • 250 г цибулі,
  • 0,5 склянки води,
  • 2 ст. л. сметани,
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  1. Воду з сіллю і рослинним маслом довести до кипіння.
  2. Додати пів склянки борошна, вимісити ложкою, щоб було менше грудок. Остудити.
  3. Додати яйце, горілку, решту борошна і вимісити круте тісто. Покласти в холодильник на 1-3 години.
  4. М’ясо подрібнити у фарш, додати подрібнену цибулю і всі інші інгредієнти.
  5. Тісто розділити на невеликі шматочки (розміром як м’ячик для пінг-понгу), тонко-тонко розкачати, покласти ложку-півтори фаршу, злегка розмазати по тісту, скласти навпіл і обрізати край спеціальним ножем.
  6. Смажити у великій кількості розігрітого рослинного масла на середньому вогні до рум’яного кольору.