Інгредієнти:
- 2 склянки бульйону,
- 1 ст. ложка масла,
- 2 ст. ложки борошна,
- 3 ст. ложки томата,
- 1 морквина,
- 1 корінь петрушки,
- 2 голівки ріпчастої цибулі,
- 1 ст. ложка вершкового масла,
- сіль,
- цукор,
- часник,
- вино і зелень за смаком.
Спосіб приготування:
- Моркву, петрушку, селеру і цибулю очистити, промити, нарізати дрібно, підсмажити на маслі й перекласти в каструлю. Додати пасеровані томат-пюре і борошно, залити міцним коричневим бульйоном (приготованим із підсмажених кісток), поставити на плиту і варити на слабкому вогні 1,5 години, безупинно знімаючи шумовиння і жир.
- Наприкінці варіння додати за смаком сіль, перець, лавровий лист, тертий часник, цукор, зелень, дати покипіти 5—7 хв, процідити, додати вершкове масло і, якщо потрібно, — сіль, цукор, сухе вино, червоний перець.