Спосіб приготування:
- Дика качка часто має присмак риби. Щоб позбутися його, треба качку залити окропом (шаром близько 2 см) і проварити 10 хв при 180 градусів С, часто поливаючи птицю тією самою водою.
- Злити воду і залити підготовлену качку в сухій жаровні. Начинити тушку качиною печінкою, змішаною з вершковим маслом та петрушкою, облити розтопленим маслом і накрити грудку беконом. Смажити в духовці при 180 градусів С 30 хв, часто поливаючи соком. Зняти бекон за 10 хв до готовності, обсипати качку борошном, полити соком і знову поставити в духовку.
- Подати качку (трохи рожеву) із салатом з апельсинів або з вершками.
Переглянути коментарі (3)
Отже, дика качка, рецепти приготування якої різноманітні, готова. На тарілку викладають спочатку сало, птицю при цьому ще кілька хвилин рекомендується потримати над вогнем для отримання золотистої скоринки. Подають блюдо з запеченим салом, зеленню і овочами.
Неприємний запах дикої качки можна відбити шляхом десятихвилинної бланшування тушки в киплячій воді. Воду злити, качку промити і далі готувати згідно з рецептом.
Як приготувати дику качку без запаху? - Кулінарні рецепти