X

Фаршировані овочами і рисом цукіні під сиром

Інгредієнти:

  • 2 цукіні,
  • 1 цибулина,
  • 120 г овочевої суміші,
  • 1/2 чайна ложка солі,
  • ¼ чайної ложки чорного перцю,
  • рослинна олія,
  • 100 г рису,
  • 430 мл овочевого бульйону,
  • гострий соєвий соус,
  • 100 г тертого сиру,
  • смажене соняшникове насіння.

Спосіб приготування:

  1. Для початку вимийте цукіні і розріжте навпіл. Ложкою дістаньте м’якоть, відкладіть в бік.
  2. Викладіть цукіні на деко. Змастіть рослинним маслом і трохи присипте сіллю.
  3. Поставте деко з цукіні в нагріту до 175 градусів духовку і потримайте близько 10 хвилин. Дрібно наріжте м’якоть цукіні. Очистіть і дрібно наріжте цибулю.
  4. Розігрійте олію на сковороді, викладіть цибулю і цукіні, посипте сіллю і перцем. Помішуючи, підсмажте близько 10 хвилин. Потім додайте на сковороду овочеву суміш і жальте ще близько 10 хвилин.
  5. Рис приготуйте в овочевому бульйоні.
  6. Суміш на сковороді змішайте з рисом і натертим сиром (близько ½ склянки). Можна також додати трохи соєвого соусу.
  7. Нафаршируйте цукіні отриманою сумішшю, а зверху посипте сиром, що залишився. Фінальним акордом стануть насіннячка.
  8. Випікайте при тій же температурі близько 20-25 хвилин.