X

Галушки українські

Інгредієнти:

  • 2 склянки пшеничного борошна,
  • 2 яйця свіжих,
  • 3—4 ст. ложки води,
  • 2 ст. ложки масла вершкового,
  • 1 ч. ложка солі,
  • півсклянки сметани.

Спосіб приготування:

  1. Пшеничне борошно просівають, насипають гіркою на дошку, роблять у центрі заглиблення, кладуть у нього свіжі яйця, вливають трохи підсоленої води, розтоплене вершкове масло, добре перемішують і, підсипаючи борошно, вимішують до одержання гладкого, не дуже крутого тіста. Потім тісто витримують у теплому місці протягом 35 хв, розкачують шаром 5 мм і нарізають галушки невеликими шматочками будь-якої форми.
  2. У каструлю з киплячою підсоленою водою опускають нарізані галушки і при слабкому кипінні варять 10 хв. Коли вони спливуть, витягають їх шумівкою і перекладають у друшляк для стікання води. Зварені галушки кладуть у миску, збризкують підігрітим вершковим маслом і, струшуючи, перемішують.
  3. Перед тим як подати до столу, галушки кладуть на сковороду з розігрітим маслом і трохи обсмажують. Сметана подається окремо.