X

Холодець із шинки, мозку і яєць

Інгредієнти:

  • 500 г мозків,
  • 400 г шинки,
  • 6 зварених круто яєць,
  • по 1 ст. ложці зелені петрушки і кропу,
  • 150 г масла,
  • 1,5 склянки вершків,
  • 1,5 склянки м’ясного бульйону,
  • 100 г борошна,
  • 0,5 склянки сухого білого вина,
  • 1,5 склянки томатного соку,
  • 1 цибулина,
  • 20 г желатину,
  • 2 качанчика зеленого салату,
  • сіль і цукор за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Мозок очистити від плівок і зварити в солоному окропі, додавши трохи оцту, щоб вода була кислуватою. Охолодити мозок і нарізати кубиками (3×3 см), так само нарізати шинку. Яйця порізати уздовж на 8 частин кожне.
  2. Приготування соусу: підсмажити нарізану цибудю до золотавого кольору в 50 г масла, додати 75 г масла і 75 г борошна, розмішати не підсмажуючи, влити вершки, скип’ятити, розбавити гарячим бульйоном, змішаним з томатним соком, добре розміщати, знову скип’ятити, процідити крізь сито, додати розпущений желатин, влити 0.5 склянки сухого білого вина, розмішати.
  3. У форму, змочену холодною водою, влити трохи соусу, охолодити на льоді або в морозильнику до напівготовності, покласти форму на бік і, повертаючи її, омолодити соус на стінках форми. Потім покласти у форму рядами мозки, яйця і шинку.
  4. Кожен ряд поливати соусом і охолоджувати, посипаючи рубаними зеленим салатом і зеленню.
  5. Заповнити усю форму, залити зверху соусом і добре охолодити. Викласти холодець на блюдо.
  6. На краях розкласти кружальця помідорів з покладеними на них кружальцями яєць.
  7. Між ними розмістити шматочки рубаного зеленого салату, злегка политого сумішшю оцту з маслиновою олією.