Інгредієнти:
- 500 г телячих або свинячих легень, селезінки і серця,
- 60 г олії,
- 30 г борошна,
- лимон або оцет,
- 50 г цибулі,
- 500 г овочів,
- лавровий лист,
- перець,
- сіль,
- рубана зелень петрушки.
Спосіб приготування:
- Легені, селезінку, серце промити, трахею відрізати. Легені залити підсоленою киплячою водою, зварити до готовності. Серце і селезінку порізати товстими смужками, посолити, посипати борошном, присмажити на сильно розігрітій олії. Перекласти в каструлю, додати цибулю, нарізану кружальцями і підсмажену до золотавого кольору, влити 125 г води і тушкувати в закритому посуді на слабкому вогні до готовності. Коли продукти стануть напівм’якими, покласти до них вимиті, очищені овочі, нарізані смужками, тушкувати разом.
- Зварені легені відцідити, нарізати смужками, покласти до решти м’яса, заправити білою борошняною заправкою, приготованою з 30 г масла і 30 г борошна, додати солі, перцю, скип’ятити.
- Заправити за смаком лимонним соком або оцтом. Якщо соус буде занадто густий, розбавити його бульйоном, що залишився від варіння легень; Викласти гуляш на кругле, глибоке блюдо, посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки. Подавати страву з картоплею, картопляними галушками, кашею.