X

Індичка на вертелі

Індичка на вертелі

Інгредієнти:

  • Молода індичка вазою близько 2 кг,
  • 100 г шпику,
  • 100 г вершкового масла,
  • 1 г меленого чорного перцю.

Спосіб приготування:

  1. Тушку молодої індички підготувати до смаження: філейну частину покрити тонкими скибочками шпику, прикріпленими до тушки шпагатом; посолити зсередини і зовні, посипати чорним перцем і надягти на вертел; смажити індичку над гарячим вугіллям, повільно повертаючи вертел і періодично поливаючи тушку розтопленим маслом. Готову індичку нарізати на шматки і розкласти на блюді; загарнірувати тушкованими каштанами, рисом із потрухом індички й родзинками, смаженою картоплею, нарізаною кружальцями, тощо.
  2. Подати із салатом на вибір.