X
    Категорії: Салати

Іспанський салат з запеченої картоплі

Інгредієнти:

  • 500 г дрібної картоплі,
  • 3 столових ложки оливкової олії,
  • 1,25 чайної ложки солі,
  • 1/2 чайної ложки меленого перцю,
  • 4 зубчики дрібно нарізаного часнику,
  • 4 столові ложки майонезу,
  • 1 столова ложка соку лимона,
  • 1 чайна ложка гірчиці.

Спосіб приготування:

  1. Нагрійте духовку до 200 градусів. Картоплю розріжте навпіл і викладіть все в миску. Додайте 2 столові ложки оливкової олії, по 3/4 чайної ложки солі і перцю.
  2. Перемішайте все ретельно і викладіть на деко одним шаром.
  3. Випікайте картоплю до золотистої скоринки протягом 40 хвилин, перевертаючи двічі протягом запікання.
  4. Дістаньте деко з духовки, остудіть картоплю. У мисці змішайте 1/2 чайної ложки солі, столову ложку оливкової олії, нарізаний дрібно часник, майонез, лимонний сік і гірчицю.
  5. Перемішайте все до однорідної маси і залийте картоплю.