Інгредієнти:
- 6—7 картоплин (300 г),
- 50— 70 г жиру,
- 20 г сметани,
- 200 г щавлю,
- петрушка,
- кріп.
Спосіб приготування:
- Очистити і відварити до готовності картоплю в 3 літрах води. Вийняти, трохи охолодити. Відвар процідити крізь марлю. Нарізати перебране і промите листя щавлю, ріпчасту цибулю, петрушку, додати 5—6 ложок картопляного відвару, маргарин або вершкове масло і тушкувати 5-7 хв.
- Потім нарізати кубиками відварну картоплю, змішати з щавлем, залити гарячим відваром, довести до кипіння і варити ще кілька хвилин. Особливо смачний такий капусняк, якщо його готують у чавунному горщику, у духовці.
- У готовий капусняк можна покласти сметану, дольки, яєць, зелень кропу. Його можна подавати гарячим або холодним.