X

Капусняк із щавлю по-селянськи

Інгредієнти:

  • 6—7 картоплин (300 г),
  • 50— 70 г жиру,
  • 20 г сметани,
  • 200 г щавлю,
  • петрушка,
  • кріп.

Спосіб приготування:

  1. Очистити і відварити до готовності картоплю в 3 літрах води. Вийняти, трохи охолодити. Відвар процідити крізь марлю. Нарізати перебране і промите листя щавлю, ріпчасту цибулю, петрушку, додати 5—6 ложок картопляного відвару, маргарин або вершкове масло і тушкувати 5-7 хв.
  2. Потім нарізати кубиками відварну картоплю, змішати з щавлем, залити гарячим відваром, довести до кипіння і варити ще кілька хвилин. Особливо смачний такий капусняк, якщо його готують у чавунному горщику, у духовці.
  3. У готовий капусняк можна покласти сметану, дольки, яєць, зелень кропу. Його можна подавати гарячим або холодним.