Інгредієнти:
- 1 кг картоплі,
- 2 яйця,
- 0,5 склянки борошна або сухарів,
- 4 ст. ложки масла,
- 2 ст. ложки маргарину.
Для соусу:
- 50 г сушених грибів,
- 0,5 склянки води,
- 1 ст. ложка борошна,
- 2 ст. ложки вершкового масла,
- 1 цибулина,
- 1 ст. ложка жирної сметани,
- сіль і перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Очищену картоплю зварити, воду злити, а картоплю залишити на кілька хвилин, щоб висохла. Потім розім’яти її дерев’яним товкачиком або протерти. Отримане пюре трохи охолодити, додати 1 ст. ложку масла, жовтки, 2 ст. ложки борошна, ретельно вимішати і сформувати котлети.
- Обкачати їх у борошні або сухарях, а потім обсмажити з обох боків на жирі.
Приготування соусу:
- Сушені гриби ошпарити окропом, добре промити, залити на годину холодною водою і варити на слабкому вогні 50 хв. Після цього гриби вийняти, тонко нашаткувати, а відвар процідити.
- Ріпчасту цибулю нарізати і, помішуючи, спасерувати на вершковому маслі, потім додати гриби і просмажити разом. На іншій сковороді борошно з вершковим маслом прогріти до яскраво-жовтого кольору. Знявши з вогню, влити тонкою цівкою при помішуванні грибний відвар. З’єднати з грибами і проварити соус 10 хв, додавши сіль за смаком і щіпку меленого перцю.
- Перед тим як зняти соус з вогню, покласти в нього сметану.