X

Картопляні крокети із шинкою

Інгредієнти:

  • 0,5 кг картоплі,
  • 2 ст. ложки борошна,
  • 2 жовтки,
  • 300 г нежирної шинки,
  • 2 яйця,
  • 3—4 ст. ложки сухарів,
  • 4 ст. ложки жиру для смаження,
  • сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю відварити, очистити і гарячою пропустити крізь м’ясорубку. Додати борошно, жовтки, сіль і чорний перець за смаком, а також нарізану дрібними кубиками шинку. Усе добре перемішати і з отриманої маси приготувати крокети завбільшки з горіх. Кульки змочити в яйці, обкачати в сухарях і присмажити у  глибокому посуді з добре розігрітим жиром.
  2. Подати з овочевим салатом або із соліннями (на вибір).
  3. Крокети можна також готувати  з вареним м’ясом або ковбасою.