Інгредієнти:
- 2 склянки гречаної крупи,
- 3 склянки води,
- 1 ст. ложка масла вершкового в кашу,
- 2 ст. ложки масла вершкового або 4 склянки молока для заправки,
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Гречану крупу перебирають, просівають, висипають на лист і при помішуванні присмажують. У каструлю із закипілою підсоленою водою всипають підготовлену крупу і, зрідка помішуючи, варять, доки загусне.
- Після цього, додавши розігріте вершкове масло, накривають кришкою, ставлять у духовку або на край плити і при слабкому кипінні витримують для випрівання 1 годину.
- Перед тим як подати до столу, у тарілки кладуть розпушену кашу і поливають розтопленим вершковим маслом або гарячим молоком.
- Розсипчасту кашу можна подавати як гарнір до других м’ясних страв.