Інгредієнти:
- М’якоть баранини (філейна частина або жирніша частина грудинки),
- 10-12 стебел зеленої цибулі або 3—4 голівки ріпчастої цибулі,
- 3—4 стручки гострого перцю,
- гриби,
- сіль,
- чорний мелений перець за смаком.
Спосіб приготування:
- М’ясо нарізати шматочками, додати дрібно нарізану зелену або ріпчасту цибулю і стручки гострого перцю, також дрібно нарізаного. Усе посолити, посипати чорним перцем і ретельно перемішати. Підготовлене в такий спосіб м’ясо покласти в підходящий посуд.
- Промити, почистити і перебрати гриби, дрібні залишити цілими, а більші розрізати навпіл, посолити. Обмити стручки перцю, вичистити насіння, нарізати їх і посолити.
- Нанизати на вертел, чергуючи шматочок м’яса, шматочок перцю, гриб (цілий або половинку), знову шматочок м’яса і т.д. Приготований кебаб змастити маслом і пекти над розпеченим вугіллям, повільно повертаючи вертел. Потім кебаб помістити на листя бука, покладене на серветці, загорнути в серветку на 5—6 хв, щоб кебаб трохи обм’як, а потім подати до столу.