X

Кекс з вишнею та кокосовою стружкою

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт,
  • Масло вершкове (кімнатної температури, тісто – 100 г, для вишні – 1 ч.л.) – 120 г,
  • Сметана – 100 г,
  • Сік лимонний (з одного лимона),
  • Стружка кокосова – 2 ст. л.,
  • Борошно – 1,5 скл.,
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.,
  • Цукор (тісто-3/4 скл., для вишні-1 ст.л.) – 175 г,
  • Вишня (без кісточок, розморозити) – 200 г,
  • Лікер – 2 ст. л. (я використовувала вишневий),
  • Цедра 1 лимона

Спосіб приготування:

  1. Вишню заливаємо лікером і засипаємо цукром на півгодини. У маленькій сковорідці розтоплюємо 1 ч.л. вершкового масла і додаємо вишню з соком, що виділився, потім до майже повного випаровування.
  2. Духовку розігріваємо до 180 ° C. Збиваємо масло з цукром. По одному додаємо яйця. Додаємо сметану, цедру і лимонний сік.
    Просіваємо борошно з розпушувачем і додаємо кокосову стружку.
  3. Розмішуємо і викладаємо у форму.
  4. Зверху викладаємо вишню і випікаємо 40-45 хвилин (готовність перевіряйте зубочисткою, можливо знадобиться трохи більше часу, залежно від духовки).