Інгредієнти:
- 425г горіхів фудук, промити,
- Цедра і сік 1 лимона,
- Кошерна сіль,
- Перець,
- Кіноа – 1 c. (135г),
- Тахіні – 1/2 c. (70г),
- Свіжий сік лайма – 1/4 c. (35г),
- Мед – 1 ст. ложки,
- Запаковані листя свіжої м’яти – 1 c. (135г),
- Густа спаржа – 1,
- Очищені фісташки, подрібнені – 1/4 c. (35г)
Спосіб приготування:
- У мисці з’єднайте горіхи, цедру лимона, лимонний сік і пучок сіль та перець. Дайте постояти 20 хвилин або в холодильник протягом ночі, після чого процідіть.
- Тим часом приготуйте кіноа по вказівках на упаковкці і приправте дрібкою солі.
- Перемішайте у блендері до однорідного пюре тахіні, сік лайма, мед, м’ята, 1/2 склянки води та 1/4 чайної ложки солі, додаючи при необхідності додаткову воду; відкласти.
- За допомогою прибору для чистки шкірки овочів поріжте спаржу на смужки. У мисці з’єднайте варену кіноа, смужки спаржі та горіхи Посипати фісташками і обсипати заправкою тахіні.