Інгредієнти:
- 1/4 курки (250 г),
- сіль,
- перець,
- кмин,
- невелика цибулина,
- 75 г свіжих печериць,
- 1 ч. ложка олії,
- 25 г шпику,
- 125 г червоного вина,
- 100 г зеленого горошку,
- щіпка цукру,
- фольга для мікрохвильової печі.
Спосіб приготування:
- Курку приправити сіллю, перцем і кмином. Цибулину очистити і розрізати навпіл, вийняти середину о однієї половинки і дрібно порубати разом з іншою. Печериці порізати шматочками. У сковороді розігріти олію, обсмажити в ній порізаний шпик. Потім шпик вийняти і в отриманому жирі обсмажити з усіх боків курку до утворення рум’яної скоринки.
- Курку вийняти, на сковороді обсмажити до золотавого кольору покришену цибулю, викласти печериці й трохи, потушкувати, додати червоне вино. Кип’ятити 2 хв. Соус приправити сіллю і перцем, додати борошна, 8 половинок помідора вийняти м’якоть. Очистити від насіння стручок перцю, порізати квадратиками і наповнити половинки помідора. Половинки цибулини, наповнивши зеленим горошком , ледь приправити щіпкою цукру.
- Чверть курки, фаршировані помідори і цибулю розкласти на тарілці, закрити фольгою і запікати в печі 3 хв при 600 Вт. Подавати з білим хлібом.