X

Маковий рулет із медом

Інгредієнти для начинки:

  • 40—50 г масла вершкового,
  • 3 ст. ложки цукру,
  • 1 яйце або 2 яєчні жовтки,
  • терта цедра половини лимона,
  • 100 г горіхів (рубаних),
  • 2 ст. ложки цукатів рубаних;
  • яйце для змащування,
  • пудра цукрова для посипання.

Спосіб приготування:

  1. Готують дріжджове тісто і ставлять підніматися. Горіхи чистять від шкаралупи, розтирають або рубають.
  2. Розігріте масло і яйце або яєчні жовтки збивають із цукром, «заправляють» тертою лимонною цедрою, додають подрібнені горіхи і рубані цукати.
  3. Дріжджове тісто, що підійшло, поділяють на дві рівні частини, шматки тіста розкачують чотирикутним шаром завтовшки в 1 см, трохи змащують начинкою і згортають рулетом.
  4. Рулети кладуть на змащений маслом лист швом донизу, змащують яйцем і вирікають у духовці із середнім жаром 20—25 хв. Остиглі рулети посипають цукровою пудрою.