Інгредієнти:
- 1 кг пюре,
- 2—2,5 склянки цукру.
Спосіб приготування:
- Яблучний мармелад, що має жовтуватий колір, звичайно підфарбовують, додаючи в пюре сік журавлини або інших ягід. Для ароматизації часто використовують лимонні, апельсинові кірки або ванілін.
- Очищені від шкірочки, розрізані, без серцевини яблука залити водою так, щоб тільки покрити їх, і зварити до розм’якшення. Потім розім’яти, протерти крізь сито.
- Проціджений відвар з цукром прокип’ятити, знімаючи піну. Відвар, змішаний з підготовленим пюре, уварити, вилити гарячим у вистелені папером форми, охолодити, нарізати і підсушити при 40 С в духовці до утворення скоринки.
- Обсипати цукром, перекласти у скляні банки або картонні ящички, вкриті папером. Зберігати в холодному, сухому місці.