Інгредієнти:
- На 500 г маринаду: 3 корені моркви,
- по 1/2 кореня петрушки і селери,
- 4—5 голівок ріпчастої цибулі,
- 5 ст. ложок олії,
- 1 склянка оцту 3%-ного,
- 2—3 ст. ложки цукру,
- 1 ст. ложка картопляного крохмалю,
- 1 склянка води,
- сіль і спеції за смаком.
Спосіб приготування:
- Коренеплоди чистять, миють і нарізають: моркву, петрушку і селеру соломкою, а цибулю ріпчасту — півкільцями. Кладуть на сковороду з розігрітою олією і, помішуючи, пасерують на помірному вогні 15 хвилин. Потім вливають оцет, додають сіль, цукор, перець чорний горошком, гвоздику, корицю і при слабкому кипінні варять ще 20 хвилин.
- Під кінець варіння вводять розведений теплою водою або бульйоном картопляний крохмаль, ставлять на помірний вогонь і, помішуючи, прогрівають, але не кип’ятять.
- Готовий маринад швидко охолоджують. Подають холодним до риби.