X

Маринад білий з овочами

Маринад білий з овочами

Інгредієнти:

  • На 500 г маринаду: 3 корені моркви,
  • по 1/2 кореня петрушки і селери,
  • 4—5 голівок ріпчастої цибулі,
  • 5 ст. ложок олії,
  • 1 склянка оцту 3%-ного,
  • 2—3 ст. ложки цукру,
  • 1 ст. ложка картопляного крохмалю,
  • 1 склянка води,
  • сіль і спеції за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Коренеплоди чистять, миють і нарізають: моркву, петрушку і селеру соломкою, а цибулю ріпчасту — півкільцями. Кладуть на сковороду з розігрітою олією і, помішуючи, пасерують на помірному вогні 15 хвилин. Потім вливають оцет, додають сіль, цукор, перець чорний горошком, гвоздику, корицю і при слабкому кипінні варять ще 20 хвилин.
  2. Під кінець варіння вводять розведений теплою водою або бульйоном картопляний крохмаль, ставлять на помірний вогонь і, помішуючи, прогрівають, але не кип’ятять.
  3. Готовий маринад швидко охолоджують. Подають холодним до риби.