X

Маринована капуста

Маринована капуста

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна 2 кг
  • Морква 400 г
  • Часник 1 головка
  • Цукор-пісок 100 г
  • Сіль морська 5 ч. ложки
  • Оцет столовий 150 мл
  • Рослинна олія 100 мл.

Спосіб приготування:

  1. Нашаткувати капусту.
  2. Натерти морквину на крупній тертці.
  3. Тепер у велику посудину складаємо шарами капусту і моркву. Десь між шарами кладемо часточки очищеного часнику і щільно утрамбовує.
  4. Для маринаду змішуємо киплячу воду (1 літр) з іншими інгредієнтами і перемішуємо до повного розчинення солі та цукру.
  5. Заливаємо капусту гарячим маринадом так, щоб він покрив капусту, накриваємо щільно кришкою і залишаємо маринуватися на 2 доби при кімнатній температурі.
  6. Готову капусту залишилося тільки розкласти по банках і прибрати в холодильник.