Інгредієнти:
- 400 г борошна (2,5 ст. по 250мл),
- 1 л молока,
- 3 ст. ложки цукру,
- 1/2 ч. ложки солі,
- 1/2 ч. ложки соди,
- 2 ст. ложки рослинного масла,
- 1/3 пачки (67 гр) вершкового масла
Спосіб приготування:
- Змішати борошно, цукор, сіль, соду і додати 0,5 л молока. Добре розмішати, щоб не було грудочок. Тісто має бути по консистенції як густа сметана.
- Додати в нього рослинне масло і ще раз перемішати.
- Молоко, що залишилося, довести до кипіння і потихеньку, розмішуючи, влити в тісто.
- Вершкове масло розтопити на сковороді, на якій ви будете пекти млинці.
- Додати його до тіста і перемішати.
- Налити тісто тонким шаром на гарячу сковороду і випікати на середньому вогні, поки верх млинчика буде без мокрих плям.
- Підчепити чимось і перевернути його на іншу сторону. Випікати ще близько хвилини.
- Перед наступною порцією тіста сковороду змащувати маслом не потрібно.
- Готові млинці без яєць складати стопкою. Їх теж не обов’язково змащувати маслом, так як в тісті його міститься достатньо.