Інгредієнти:
- Молода картопля (маленького розміру) – 1 кг,
- сметана – 100 гр. або більше,
- вершкове масло – 70 гр.,
- зелень кропу – 1 пучок,
- сіль, чорний мелений перець.
Спосіб приготування:
- Картоплю добре помити і почистити (ножем зішкрябати шкірочку). Потім її знову помити, залити водою і на великому вогні швидко довести до кипіння. Після чого картоплю посолити, накрити кришкою і вже на малому вогні варити до готовності.
- Зелень кропу помити і посікти ножем.
- Коли картопля звариться, – злити воду, додати січену зелень кропу, масло і сметану.
- Картоплю перемішати ложкою або накрити її кришкою і струснути каструлю кілька разів, щоб картопля в ній добре перемішалась. На цьому етапі, за бажанням, картоплю поперчити, при потребі досолити, а також можна додати вичавлений через часникодавку часник (1-2 зубчики).
- Знову все ретельно перемішати, накрити кришкою і залишити на 1-2 хв. Подавати картоплю слід гарячою, поливши її сметанковим соусом. Молода картопля зі сметаною та кропом готова.