Інгредієнти:
- 300 г мозкових кісток,
- 0,5 склянки води,
- цибулина,
- 1 ст. ложка замороженої овочевої суміші,
- 1 лавровий лист,
- 1 роздавлений зубчик часнику,
- 300 мл води,
- 1 ст. ложка борошна,
- 1 жовток,
- сіль і перець за смаком,
- порошок паприки,
- порізана петрушка.
Спосіб приготування:
- Відділити м’ясо від кісток і нарізати кубиками. З кісток витягти кістковий мозок. Воду, цибулю, овочі, лавровий лист і часник змішати з м’ясом і кістками, покласти в глибоку каструлю і варити, накривши кришкою, на повній потужності 14—16 хв, поки м’ясо не стане м’яким.
- Долити воду (300 мл) у каструлю і нагрівати ще 2— 3 хв на повній потужності.
- Змішати спеції в окремій чашці і, беручи виделкою шматочки кісткового мозку, обкачати їх у борошні зі спеціями, формуючи маленькі грудочки. Покласти мозкові кульки в суп і кип’ятити 3 хв на повній потужності. Дати постояти під кришкою.