Інгредієнти:
- 1 кг м’яса лося,
- 1 склянка бульйону,
- півсклянки олії,
- 2—3 цибулини,
- 3—4 моркви,
- антонівcькі яблука,
- 1 ст. ложка томата-пюре,
- 1 ст. ложка борошна,
- сіль,
- перець за смаком,
- зелень петрушки.
Спосіб приготування:
- М’якоть лосятини нарізати на плоскі шматки масою 100—150 г завтовшки з палець. Відбити кожен шматок дерев’яним молотком, посолити, поперчити. У каструлі з товстим дном розігріти олію й обсмажити в ній шматки м’яса до утворення скоринки. Обсмажені шматки покласти в миску.
- На цій самій олії обсмажити нашатковану ріпчасту цибулю. Вийняти цибулю з каструлі, покласти в неї натерту на великій тертці моркву, на моркву викласти м’ясо, цибулю, залити склянкою бульйону і тушкувати під кришкою 1,5—2 години. За 15—20 хв до готовності м’яса покласти в каструлю яблука, томат-пасту, спеції, спасероване на маслі борошно, розведене бульйоном.
- Готове м’ясо викласти на блюдо і залити соусом з овочами і яблуками, посипати зеленню.