Інгредієнти:
- 400 г пшеничного борошна,
- 1 ст. ложка цукру,
- 12 г дріжджів,
- 2 ст. ложки олії,
- півсклянки води,
- сіль за смаком.
Для підливи:
- 30 г часнику,
- 1 ст. ложка рослинної олії,
- півсклянки квасу-сирівцю або води.
Спосіб приготування:
- З 1/4 підготовленого пшеничного борошна, цукру, солі й розведених у теплій воді дріжджів замішують густе тісто і дають йому підійти в теплому місці. У тісто кладуть залишок борошна, олію, добре вимішують і знову дають підійти. З готового тіста формують кульки вагою до 25 г, дають їм підійти і випікають у духовці.
- Приготування підливи. Очищений часник розтирають із сіллю, додають олію, квас-сирівець або воду і добре розмішують.
- Подаючи до столу, пампушки поливають підливою.