X

Пампушки пшеничні з часником

Інгредієнти:

  • 400 г пшеничного борошна,
  • 1 ст. ложка цукру,
  • 12 г дріжджів,
  • 2 ст. ложки олії,
  • півсклянки води,
  • сіль за смаком.

Для підливи:

  • 30 г часнику,
  • 1 ст. ложка рослинної олії,
  • півсклянки квасу-сирівцю або води.

Спосіб приготування:

  1. З 1/4 підготовленого пшеничного борошна, цукру, солі й розведених у теплій воді дріжджів замішують густе тісто і дають йому підійти в теплому місці. У тісто кладуть залишок борошна, олію, добре вимішують і знову дають підійти. З готового тіста формують кульки вагою до 25 г, дають їм підійти і випікають у духовці.
  2. Приготування підливи. Очищений часник розтирають із сіллю, додають олію, квас-сирівець або воду і добре розмішують.
  3. Подаючи до столу, пампушки поливають підливою.