Інгредієнти:
- великий свинячий окіст без кістки
- 2 лаврові листки
- 1 ч. ложка чорного перцю горошком
- 40 шт. гвоздики
- 50 г коричневого цукру
- 1-2 ст. ложки апельсинового джему
- 2 ч. ложки сухої гірчиці
- 1 ст. ложка коньяку, рому або бренді
- сіль
Спосіб приготування:
- Свинячий окіст помити і скласти у велику каструлю з холодною водою. Потримати на вогні 10 хвилин, злити рідину і додати свіжу воду. Довести до кипіння, додати лавровий лист і перець. Зменшити вогонь, накрити кришкою і варити з розрахунку 30 хвилин на кожні 500 г ваги. За півгодини до кінця варіння добре посолити бульйон.
- У великій формі для запікання встановити решітку. Вийняти окіст з бульйону і покласти на решітку. Дати охолонути протягом 15 хвилин. За цей час розігріти духовку до 180 ºС.
- Ножем зняти шкірку, залишивши шар сала. Зробити надрізи ромбиком і в центр кожного ромба увіткнути по гвоздиці.
- Змішати в сотейнику цукор, джем, гірчицю і алкоголь. Прогріти до розчинення цукру. Глазур’ю змастити окіст.
- Запікати окіст близько 25 хвилин до отримання рум’яної скоринки.