X

Пельмені з яловичини

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна,
  • 1 яйце,
  • сіль,
  • півсклянки води.

Фарш:

  • 300 г яловичини,
  • 200 г яловичого жиру,
  • 1 цибулина,
  • 2 ст. ложки бульйону,
  • сіль,
  • перець,
  • трохи цукру,
  • 1 г майорану.

Спосіб приготування:

  1. З борошна, води, яйця і солі замісити некруте тісто і винести на півгодини в холодне місце, щоб воно застигло.
  2. М’ясо (очищене від плівок) пропустити крізь м’ясорубку разом із цибулею. Жир дрібно настругати ножем. У мелене м’ясо покласти наструганий жир, сіль, мелений перець, цукор, майоран, влити бульйон, добре перемішати і зробити маленькі кульки.
  3. На посипаній борошном дошці розкачати тонким шаром тісто. Трохи відступивши від краю, покласти на тісто кульки із м’яса, потім краї тіста загнути і спеціальною зубцюватою виїмкою або скляночкою вирізати пельмені.
  4. Краї пельменів защипати і покласти їх рядами на посипану борошном дошку. Загинаючи тісто навколо м’ясних кульок, можна змастити його яєчним білком, щоб пельмені при варінні не розкрилися.
  5. Пельмені варять у підсоленій воді 5—10 хв.
  6. Коли вони спливуть на поверхню бульйону, вийняти їх шумівкою, покласти в нагріту глибоку тарілку і залити бульйоном або маслом.

Переглянути коментарі (1)