Інгредієнти:
- 2 склянки борошна,
- 1 яйце,
- сіль,
- півсклянки води.
Фарш:
- 300 г яловичини,
- 200 г яловичого жиру,
- 1 цибулина,
- 2 ст. ложки бульйону,
- сіль,
- перець,
- трохи цукру,
- 1 г майорану.
Спосіб приготування:
- З борошна, води, яйця і солі замісити некруте тісто і винести на півгодини в холодне місце, щоб воно застигло.
- М’ясо (очищене від плівок) пропустити крізь м’ясорубку разом із цибулею. Жир дрібно настругати ножем. У мелене м’ясо покласти наструганий жир, сіль, мелений перець, цукор, майоран, влити бульйон, добре перемішати і зробити маленькі кульки.
- На посипаній борошном дошці розкачати тонким шаром тісто. Трохи відступивши від краю, покласти на тісто кульки із м’яса, потім краї тіста загнути і спеціальною зубцюватою виїмкою або скляночкою вирізати пельмені.
- Краї пельменів защипати і покласти їх рядами на посипану борошном дошку. Загинаючи тісто навколо м’ясних кульок, можна змастити його яєчним білком, щоб пельмені при варінні не розкрилися.
- Пельмені варять у підсоленій воді 5—10 хв.
- Коли вони спливуть на поверхню бульйону, вийняти їх шумівкою, покласти в нагріту глибоку тарілку і залити бульйоном або маслом.
Переглянути коментарі (1)
Дякую