Приготування пряного відвару.
- Узяти 1 л води, по 1~ 2 шт. моркви, петрушки, селери, 1 голівку ріпчастої цибулі, 1,5 чайної ложки солі, 3 горошини перцю, 1 лавровий лист.
- Очистити і нарізати моркву, корені петрушки і селери. Залити холодною водою, довести до кипіння, додати спеції і сіль. Варити 7—10 хв.
- Велику рибу закладають для варіння в готовий відвар, попередньо остудивши його, дрібну рибу або порційні шматки закладають у гарячий відвар.
Приготування пряного відвару для тріски, камбали, палтуса, ставриди, сома, коропа, лина
- Узяти 1 л води, 0,5 л огіркового розсолу, по 1 шт. моркви, петрушки, селери, 1 голівку ріпчастої цибулі, 2 лаврові листки, 1 ч. ложку солі, 3 горошини перцю.
- Очистити і нарізати ароматичне коріння і цибулю. Залити холодною водою, проварити 7—10 хв, після чого додати сіль, спеції і влити проціджений огірковий розсіл. Велику рибу опустити для варіння в охолоджений пряний відвар; дрібну або нарізану порційними шматками — у гарячий.