Інгредієнти для тіста:
- 1.5 кг борошна,
- 200 мл молока,
- 200 мл вершків 22-25%,
- 100 мл води,
- 11 г швидкодіючих дріжджів,
- 5 ст. ложок цукру,
- 150 г вершкового масла,
- 2 яйця,
- сіль.
Спосіб приготування:
- Молоко вершки і воду змішати і злегка підігріти, засипати дріжджі і цукор, перемішати і дати постояти 10хв. Потім ввести туди яйця і частину борошна, вимішати до стану густої сметани.
- Дати постояти ще хвилин 10.
- Потім додати масло і решту борошна, тісто має перестати прилипати до рук. Готове тісто поставити хв на 40-50 в тепле місце (духовка розігріта до 30 градусів – Дуже зручно). Тісто має добре піднятися всього один раз.
- Я в цей час роблю начинку – це тушкована з ковбаскою капуста (але у вас може бути будь-яка інша). Ліпимо пиріжки, змащуємо їх жовтком і відправляємо в розігріту до 180 гр. духовку хвилин на 15-20.