Інгредієнти:
- Борошно 500 гр,
- 200 гр вершкове масло,
- 250 мл кефір,
- 2 яйця,
- 2 ч.л розпушувача,
- 1 ч.л сіль.
Начинка:
- 3 пучки зеленої цибулі,
- 6 відварених яєць,
- сіль і чорний мелений перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Відварити яйця, очистити і остудити. Нарізати невеликими кубиками. Цибулю дрібно нарізати. Змішати все разом, посолити і поперчити.
- Просіяти борошно в миску разом з розпушувачем. Яйця злегка збити віночком із сіллю. Додати яєчну суміш до борошна, додати м’яке вершкове масло, кефір.
- Замісити тісто. Обернути плівкою і прибрати в холодильник на 1 годину. Після чого тісто розділити на 2 частини. З кожної частини розкачати коло. Склянкою вирізати однакові кружальця.
- Покласти по 1 ст.л начинки на кожен круг. Заліпити краї пиріжків. Покласти на деко вистелений пергаментним папером. Збити злегка вінчиком яйце і пензликом змастити кожен пиріжок.
- Випікати в попередньо розігрітій духовці до 180 гр, близько 20 хвилин.
- З цього тіста можна приготувати будь-які пиріжки, як м’ясні, так і з солодкою начинкою.