X

Пиріжки з яйцями і зеленою цибулею

Інгредієнти:

  • Борошно 500 гр,
  • 200 гр вершкове масло,
  • 250 мл кефір,
  • 2 яйця,
  • 2 ч.л розпушувача,
  • 1 ч.л сіль.

Начинка:

  • 3 пучки зеленої цибулі,
  • 6 відварених яєць,
  • сіль і чорний мелений перець за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Відварити яйця, очистити і остудити. Нарізати невеликими кубиками. Цибулю дрібно нарізати. Змішати все разом, посолити і поперчити.
  2. Просіяти борошно в миску разом з розпушувачем. Яйця злегка збити віночком із сіллю. Додати яєчну суміш до борошна, додати м’яке вершкове масло, кефір.
  3. Замісити тісто. Обернути плівкою і прибрати в холодильник на 1 годину. Після чого тісто розділити на 2 частини. З кожної частини розкачати коло. Склянкою вирізати однакові кружальця.
  4. Покласти по 1 ст.л начинки на кожен круг. Заліпити краї пиріжків. Покласти на деко вистелений пергаментним папером. Збити злегка вінчиком яйце і пензликом змастити кожен пиріжок.
  5. Випікати в попередньо розігрітій духовці до 180 гр, близько 20 хвилин.
  6. З цього тіста можна приготувати будь-які пиріжки, як м’ясні, так і з солодкою начинкою.