Інгредієнти:
- 5 картоплин
- 2 корені петрушки
- 1 корінь селери
- 4 голівки ріпчастої цибулі
- 120 г солоних огірків
- 100 г щавлю або шпинату
- 40 г столового маргарину
- 1,5 л бульйону або води
- спеції, сіль за смаком
Спосіб приготування:
- У киплячий бульйон кладуть картоплю, доводять до кипіння, додають пасеровані моркву, цибулю, а через 5— 10 хв — припущені огірки. Наприкінці варіння кладуть нарізані щавель або шпинат, сіль, спеції, вливають огірковий розсіл і варять до готовності.
- Якщо готують розсольник без шпинату або щавлю, то збільшують масу огірків або овочів.
- Подаючи до столу, в розсольник кладуть шматок м’яса, птиці або риби.