X

Салат “Усі пори року”

Інгредієнти:

  • 4 товсті шматочки білого хліба,
  • 100 г консервованої шишки,
  • 70 г консервованого стручкового перцю,
  • 100 г свіжий грибів,
  • 100 г рису з довгими зернами,
  • 4 cт. ложки французької приправи (або кетчупу),
  • 1 подрібнений зубок часнику,
  • З cт. ложки вершкового масла або маргарину,
  • сіль і перець за смаком,
  • кілька листків латуку.

Спосіб приготування:

  1. Нарізати хліб і шинку кубиками завбільшки 1 см, а перець смужками; залишити кілька перчин для прикраси.
  2. Нарізати гриби скибочками.
  3. Зварити рис у киплячій підсоленій воді, злитити воду, відкинувши рис на друшляк, і промити.
  4. Поки рис ще гарячий, полити його французькою приправою. Додати шинку, перець і часник, перемішати.
  5. Підсмажити гриби в розтопленому вершковому маслі до готовності (близько 2 хв) і зняти їх з вогню.
  6. Підсмажити хліб у залишку масла. Додати гриби до рисової суміші. Посолити і поперчити за смаком.
  7. Охолодити. Вимити і висушити листки латуку і викласти на них салат, прикрасити стручками перцю.