X
    Категорії: Салати

Салат з пекінської капусти з курячою грудкою

Інгредієнти для салату:

  • 1 середній качан пекінської капусти – 300-350 гр,
  • 1 середня червона цибулина,
  • 1/2 банки оливок без кісточок,
  • 1 куряча грудка без шкіри,
  • велика жменя обсмажених кедрових горіхів.

Для заправки:

  • 2 варених яєчних жовтки,
  • 1 ч.л. не гострої гірчиці,
  • 100 гр. оливкової олії,
  • 1 ч.л. бальзамічного оцту,
  • щіпка цукру,
  • щіпка солі,
  • щіпка чорного перцю.

Спосіб приготування:

  1. З качана зняти мляві і пошкоджені листя (якщо є). Порізати в поперек шайбами ​​в 1 см. Перекласти капусту в глибоку миску і “розпушити” руками. Червону цибулину очистити і нашаткувати тонкими чверть-кільцями, покласти до капусті і перемішати. Оливки порізати навпіл або на 3 частини в поперек і теж змішати з капустою.
  2. Курячу м’ясо зняти з кістки, отримавши 2 половини філе, або вже купити готове. Кожну половину філе легко відбити кувалдою і зробити на поверхні ножем насічки хрест-навхрест, просто проводячи лезом по філе, без натиску. Натерти філе меленим чорним перцем.
  3. Розігріти сковороду з антипригарним покриттям і обсмажити філе без масла до зарумянівая, з двох сторін, буквально за 2 хвилини. Перекласти філе на тарілку, накрити будь-якою кришкою і відставити, поки робимо заправку.
  4. Для приготування заправки знадобиться блендер. Скласти у високу склянку жовтки, влити оцет і масло, додати гірчицю, сіль, цукор і перець. Збити все блендером до стану соусу. Так, це, практично, майонез, але не майонез.
  5. На велику тарілку викласти салат, розкласти на салат куряче філе, нарізане тонкими скибочками і полити заправкою. Посипати розжареними кедровими горішками. Або сухариками, як варіант.