Інгредієнти:
- 1 бараняча лопатка (близько 1.5 кг),
- 2 середні цибулини,
- 1 огірок,
- 2 болгарських перці,
- 1 ст.л. соєвого соусу,
- сік 1 лимона,
- 5 зубчиків часнику,
- 7 ст.л. оливкової олії,
- 1 ч.л. сушеного орегано,
- 300 мл грецького йогурту,
- 1 ст.л. білого винного оцту,
- 1 ст.л. подрібненого кропу,
- сіль і перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Для початку відокремлюємо м’ясо жиру і кістки і нарізаємо його невеликими шматочками. Також чистимо 3 зубчики часнику і розчавлюють їх.
- Змішуємо в мисці 3 ст.л. оливкової олії, соєвий соус, лимонний сік, орегано і часник. Додаємо за смаком сіль і перець і добре збиваємо.
- У миску з маринадом кладемо м’ясо і добре перемішуємо. Миску щільно закриваємо і прибираємо в холодильник на 6-8 годин. Періодично м’ясо з маринадом бажано перемішувати.
- Цибулю чистимо, а з перців видаляємо серцевину і нарізуємо їх великими шматками. Беремо дерев’яні шпажки і нанизуємо на них упереміж м’ясо, цибулю і перець. Підготовлені шашлики кладемо на грати і збризкуємо маринадом.
- Обсмажуємо їх по 10 хвилин з 2х сторін (поки не утвориться скоринка). Потім перевертаємо їх, злегка поливаємо маринадом і готуємо ще близько 8-10 хвилин.
Соус для шашликів:
- Чистимо часник, що залишився і дрібно його нарізаємо.
- Натираємо огірок на тертці і змішуємо його з йогуртом, оцтом, часником і 2 ст.л. оливкової олії.
- Додаємо до смаку сіль з перцем і присипаємо кропом.
- Готові і гарячі шашлики поливаємо соусом і подаємо до столу.