Інгредієнти:
- На 200 г м’яса і 400 г кісток: 1,5 л води,
- по 100 г шинки і сосисок,
- 2 солоні огірки,
- голівка ріпчастої цибулі,
- 1 ст. ложка томату-пасти,
- 40—50 г вершкового масла,
- півлимона,
- 50 г маслин,
- сіль, спеції, зелень за смаком.
Спосіб приготування:
- Зварити м’ясо-кістковий бульйон, як зазначено вище. М’ясо витягти, а бульйон процідити крізь сито. У сотейник або сковороду кладуть очищену, обмиту і нарізану півкільцями ріпчасту цибулю, додають вершкове масло, ставлять на вогонь і пасерують при постійному помішуванні до золотавого кольору. Після додавання томату-пасти пасерують ще 4-5 хвилин і потім розводять невеликою кількістю бульйону.
- Солоні неперестиглі огірки очищають від шкірочки розрізають спочатку навпіл, а потім пластинками. У каструлю з процідженим бульйоном додають пасеровану цибулю з томатом-пастою, підготовлені огірки; ставлять на вогонь і при слабкому кипінні варять 6—7 хвилин. Потім кладуть перець горошком, лавровий лист, нарізані шматочками відварне м’ясо, шинку, сосиски — кружальцями, сіль за смаком і при слабкому кипінні варять ще п’ять хвилин.