X

Соус “Біле вино”

Соус "Біле вино"

Інгредієнти:

  • На 2 склянки білого соусу — 2 -ст. ложки вершкового масла,
  • 1 голівка ріпчастої цибулі,
  • 1 корінь петрушки,
  • 2 жовтки,
  • півсклянки виноградного білого вина,
  • сіль,
  • мелений,
  • перець,
  • лимонний сік або лимонна кислота за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Приготувати білий соус. Подрібнити корінь петрушки шіпчасту цибулю, злегка обсмажити. Додати в соус і варити 30 хв. Через 20—25 хв влити сухе біле виноградне вино. Розтерти з вершковим маслом сирі жовтки. Зняти з вогню соус, охолодити до 70°С і, енергійно помішуючи, додати жовтки.
  2. Заправити соус лимонним соком або розведеною лимонною кислотою, сіллю, меленим перцем. Процідити.
  3. Соус призначається для відварної риби, що подають до святкового столу.